Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Tsunami Democràtic desplega per sorpresa pancartes a les Torres Venecianes: “Organitzem la resposta a la sentència”

L’acció coincideix amb el cant d’Els segadors de la cloenda de la manifestació organitzada per l’ANC a la plaça d’Espanya

Avatar
Agències 11/09/2019
Les dues pancartes que ha desplegat el Tsunami Democràtic a les Torres Venecianes l'11-S de 2019

Tsunami Democràtic ha desplegat per sorpresa dues pancartes a les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya, aquest dimecres Onze de Setembre: “Organitzem la resposta a la sentència” i “#TsunamiDemocràtic”, deien els cartells, que han penjat voluntaris del cos de Bombers. L’acció ha tingut lloc a les 18 hores de la tarda, coincidint amb el cant d’Els segadors, durant la cloenda de la manifestació organitzada per l’ANC, aquesta tarda. El desplegament de les pancartes, que fan referència a la sentència de l’1-O, forma part de les accions que prepara el Tsunami de cara a la resposta del veredicte judicial contra els presos polítics, previst per les properes setmanes. Quan han desplegat la pancarta, han tirat ful blau i han fet sonar botzines per cridar l’atenció. El desplegament, però, ha estat accidentat a l’inici, en encallar-se les pancartes fins que han pogut completar l’operació.

Tsunami va néixer el 2 de setembre per donar una resposta “desobedient” i “no violenta” a la sentència. La iniciativa va fer dijous passat la seva primera acció després d’haver-se presentat públicament a través de les xarxes socials. Membres de la plataforma van desplegar 11 pancartes en llocs emblemàtics de Lleida, Tarragona, Girona, Badalona, Tortosa, Terrassa i Barcelona i s’han penjat 15.000 cartells arreu del país.

Amb l’encartellada, Tsunami Democràtic va voler “fer evident” que es poden moure per “allà on calgui quan calgui” i que són presents a tot el territori. “Acabem el que vam començar. Canviem l’estat de les coses. Continuem defensant el mateix: drets, llibertats i autodeterminació”, van afirmar tant en el comunicat a la premsa com en els cartells que van penjar la setmana passada.