Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Torra sobre Valtònyc: “Un cop més, qui va a buscar la justícia fora de l’Estat espanyol, la troba”

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat aquest dilluns la decisió de la justícia belga de rebutjar l’extradició contra Valtònyc. “Un cop més, qui va […]

Avatar
Agències 17/09/2018
ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat aquest dilluns la decisió de la justícia belga de rebutjar l’extradició contra Valtònyc. “Un cop més, qui va a buscar la justícia fora de l’Estat, la troba”, ha dit Torra en una publicació a Twitter. El president ha felicitat Valtònyc per “seguir sent un ciutadà lliure a Europa” i ha dit que l’espera “aviat a la República Catalana”.
El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha dit que la decisió és “una nova correcció a la justícia espanyola”, i ha remarcat que a Europa “la llibertat d’expressió troba empara”. L’expresident Carles Puigdemont també ha publicat un missatge a les xarxes socials per felicitar Valtònyc “i la democràcia”. “Europa és un espai de llibertat on els abusos de certs estats esdevenen finalment inacceptables”, ha dit.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha valorat la decisió. “Ni rebel·lió violenta ni rapers terroristes”. “Una decisió de la justícia europea previsible i de sentit comú. La cúpula judicial espanyola hauria de revisar què està passant abans que el desprestigi de la institució sigui irreparable”, ha afirmat.

Pel president del Parlament, Roger Torrent, la decisió sobre Valtònyc “és una prova més que l’escalada repressiva dels aparells de l’Estat és incompatible amb els drets i les llibertats”. “Al final la democràcia, encara que sigui fora, sempre acaba guanyant”, ha dit en una publicació a Twitter.