Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Tete Montoliu serà homenatjat durant el Festival de Jazz de Barcelona

Cinc pianistes reinterpretaran el seu llegat

Agències 30/11/2022
Tete Montoliu, en una actuació a La Cova del Drac. Fotografia de Xavi Mercadé

El Festival Internacional de Jazz de Barcelona homenatjarà aquest dijous al pianista de jazz català Tete Montoliu. ‘Per sempre Tete’ comptarà amb cinc pianistes que s’uniran al voltant de dos grans pianos de cua per reinterpretar el llegat del músic des dels seus respectius punt de vista. Entre els cinc pianistes, Albert Bover i Ignaci Terraza van poder escoltar la música de Montoliu en directe, Alejandro Esperanza i Xavi Torres eren uns infants quan va morir l’artista mentre que Lucía Fumero és filla del contrabaixista de Tete Montoliu.

L’homenatge, que es farà al Conservatori del Liceu de Barcelona, vol analitzar què significa avui en dia Tete Montoliu pels músics de jazz catalans i els pianistes. Segons ha explicat el director artístic del Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Joan Anton Cararach, l’homenatge esdevindrà un concert amb solistes i duos. “Cada pianista tocarà una part en solitari i dues en duet amb altres pianistes”, ha comentat.

El repertori de la vetllada comptarà amb música de Joan Manuel Serrat, cançó popular catalana i tradicional així com temes de noms històrics del jazz que formaven part de l’ADN de Montoliu. “La idea és veure què significa en Tete per a aquests pianistes i què significa actualment. El seu llegat continua, queda entre nosaltres”, ha subratllat. En el marc del Voll-Dam Barceolona Jazz Festival, el concert-homenatge arrencarà a dos quarts de nou del vespre.