Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Tamara Carrasco haurà de seguir confinada al seu poble perquè “els CDR segueixen en actiu”

L’Auidència Nacional ha decidit seguir amb la repressió contra la Tamara Carrasco, l’activista investigada per la vaga del 8-N i que porta set mesos confinada a Viladecans, el seu municipi, […]

Redacció
Redacció 08/10/2018
Tamara Carrasco, en una imatge d'arxiu

L’Auidència Nacional ha decidit seguir amb la repressió contra la Tamara Carrasco, l’activista investigada per la vaga del 8-N i que porta set mesos confinada a Viladecans, el seu municipi, per ordre de Manuel García Castellón, el magistrat del Jutjat Central d’Instrucció número 6.

Carrasco, detinguda en l’operació Cadera, se l’acusava de sedició, rebel•lió i pertinença a banda armada i després de dormir dos nits al calabós i declarar a l’Audiència Nacional de Madrid, la presó ha esdevingut el seu poble: no pot moure’s dels 20 kilòmetres quadrats d’extensió del municipi. Ara, el magistrat ha prorrogat la comdemna perquè, diu, “l’activitat dels CDR no ha cessat”.

És per això que aquest dilluns al matí l’equip jurídic de l’activista ha fet una roda de premsa per denunciar “la greu vulneració de drets elementals que suposa la privació de llibertat a Tamara Carrasco”. Segons Benet Salellas, advocat de Carrasco, l’argument del magistrat dinamita el fonament de l’Estat de Dret i els principis garantistes del dret penal: “Sense cap sentència ni judici la tenen reclosa a una cel·la de vint quilòmetres quadrats”.