Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Vergonyós: S’enorgulleix que la seva filla tregui millor nota al castellà i l’anglès que a la llengua catalana

La piulada ha encès la polèmica a Twitter, i ha tornat a evidenciar que cal reforçar la immersió lingüística enlloc de privar-la a cop de sentència

Redacció 23/06/2022

La catalanofòbia no té límits, fins al punt que en ple debat sobre el percentatge de castellà a l’escola, s’ha tornat a evidenciar el retrocés de l’aprenentatge del català a les aules. En una piulada que s’ha fet viral, una usuària de Twitter es mostrava orgullosa que la seva filla hagi tret un suficient a l’assignatura de llengua catalana, i que per contra, hagi tret un notable al castellà i l’anglès. “Estic tan orgullosa d’ella”, ha reblat, fent entendre que no és important que s’aprengui català.

La piulada ha estat molt criticada, però sobretot ha remarcat un fet que Espanya nega: Cal reforçar la immersió lingüística en lloc de parlar de percentatge de castellà. De fet, la mateixa usuària ha canviat el tuit després d’encendre la polèmica, dient que la seva filla ha tret un suficient en català “i a la resta d’assignatures, notables i excel·lents”.