Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

Verge avisa que cal vetllar per les llibertats del col·lectiu LGTBI “en tots i cadascun dels àmbits de la vida”

La consellera insta la ciutadania a implicar-s’hi: “Totes les persones som responsables de garantir aquests drets”

Agències 25/06/2022

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha alertat aquest dissabte que els drets del col·lectiu LGTBI “interpel·len el conjunt de la societat” i ha demanat la implicació de la ciutadania per garantir-los. “Els drets es garanteixen en tots i cadascun dels àmbits de la vida: familiar, educatiu, sanitari o en un espai d’oci. Totes les persones som responsables de garantir aquests drets”, ha assenyalat en declaracions a la premsa durant la manifestació de l’Orgull de Barcelona.

Verge ha advertit que “la LGTBIfòbia no està eradicada” i que cal que els poders públics treballin “amb les entitats i coresponsabilitzant el conjunt de la ciutadania” perquè no perillin les llibertats del col·lectiu. La lluita que representa l’Orgull, ha dit, “fa avançar en justícia i democràcia”.

Preguntada per la manifestació alternativa d’aquest mateix dissabte, crítica amb el vessant més comercial i espectacular de la rua, l’ha defensat com a “riquesa” dels moviments socials. “Les dues són plenament vàlides i les seves reivindicacions han de ser igualment escoltades per les administracions”, ha assegurat.