Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

La importància de tenir referents: “Les noies del Barça m’han inspirat”

L’Europa, un dels històrics del futbol català, ha passat de 3 a 5 equips femenins

Redacció 22/05/2022
FC Barcelona Femení. Font: @FCBfemeni

Cada cop més nenes expressen desacomplexadament interès pel futbol, tant a l’escola com als clubs. Jugadores com Alexia Putellas i Aitana Bonmatí s’alcen com a referents per les més joves i trenquen dia a dia estereotips i creences limitants.

Com explica 324, l’Europa, un dels històrics del futbol català, ha passat de tres a cinc equips femenins. De fet, té gairebé un centenar de jugadores i en podrien ser moltes més. “Per la demanda que tenim podríem tenir fins a nou equips”, asseguren des del club. Ara, el problema que s’ha de solucionar és la capacitat de les instal·lacions.

Aquest esport femení ha crescut significativament en els últims cincs anys. El 2016 només hi havia un 6% de fitxes femenines, unes 11.000 jugadores, en canvi, les darreres dades xifren en 15.000 les jugadores adscrites a la Federació Catalana.

La Júlia, una nena de 10 anys, conta al mitjà 324 que és l’única del seu equip, però que està encantada i l’han rebut amb els braços oberts. Sempre havia jugat al futbol, però fins ara no s’havia decidit a fer el pas d’apuntar-se a un equip. Reconeix que “les noies del Barça” l’han inspirat, fent evident que tenir referents continua sent vital.