Dilluns, 21 d'Octubre de 2019 - Edició 452
La República

[Imatges] L’enginy de la xarxa ridiculitza a l’extrem el retrat de Felipe VI que ha costat 88.000 euros

Així trolegen els internautes el quadre del Borbó

Gerard Sesé
Gerard Sesé 07/05/2019
GRAF4533. MADRID, 06/05/2019.- La presidenta del Congreso de los Diputados, Ana Pastor, durante la presentación este lunes el nuevo retrato de Felipe VI, realizado por el pintor Hernán Cortés (d), que sustituirá al de rey Juan Carlos presente desde 1976 en el Salón de Ministros del Palacio de las Cortes. EFE/Zipi

Ahir, la presidenta del Congreso, Ana Pastor, va inaugurar solemnament la col·locació del retrat a l’oli de Felipe VI, realitzat per l’artista Hernán Cortés, que ha costat 88.000 euros i que a partir d’ara presidirà el Salon de Ministros. Després de felicitar a l’autor, Pastor ha recordat que, gairebé cinc anys després de la seva arribada a la Direcció de l’Estat, el Parlament no podia seguir “un altre any més” sense un retrat institucional del Rei.

El quadre hi surt el Borbó escarxofat a una mena de butaca i amb els peus tallats. La posició és poc natural i un punt inquietant. Un fet que ha despertat la imaginació i l’enginy de la xarxa que ha trolejat el retrat de maneres diverses i ocurrents, totes elles divertides. Aquí algun recull:

Relacionats