Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

El Sindicat d’Habitatge del Raval denuncia que el govern Colau incompleix l’acord que va aturar un desnonament el 2019

El sindicat destapa que l’Ajuntament de Barcelona i el fons Blackstone han tingut reunions secretes i amenaça de publicar les proves “en plena campanya electoral”

Redacció 25/01/2023
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al plenari de l'Ajuntament Data de publicació: divendres 27 de maig del 2022, 11:16 Localització: Barcelona Autor: Blanca Blay

El Sindicat d’Habitatge del Raval i Casc Antic ha carregat contra l’Ajuntament de Barcelona per incomplir l’acord al qual es va arribar en el cas del desnonament aturat el 2019 al número 99 del carrer Hospital, en mans del fons voltor Blackstone. Un important acord que va permetre contractes de lloguer social per a set famílies del bloc.

El consistori es va comprometre a assumir el pagament d’una part en el cas de famílies que no arribessin al preu acordat tot i aportar un màxim del 30% dels seus ingressos. Però des del Sindicat asseguren que el consistori ha deixat de pagar la part que li pertocava i ha tingut reunions “secretes” amb Blackstone a “l’esquena” del sindicat. “La qüestió central és que l’Ajuntament i Blackstone estan del mateix costat, i nosaltres de l’altre”, han lamentat en un fil a Twitter, on asseguren que el fons ja ha mogut fils per recuperar el bloc i que el govern d’Ada Colau ha cedit.

Ara, una de les veïnes s’enfronta a un desnonament dia 14 de febrer. El sindicat adverteix que “d’aquí poc serà tot el bloc” i avisa que tenen proves que demostren l’incompliment per part de l’Ajuntament. Per tot plegat, amenacen de publicar-les “en plena campanya electoral” i assenyalen el trist paper de la consellera d’habitatge Lucia Martín González.