Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

El judici per la pancarta en suport de Hasél penjada a la seu del PSC ja té data

Els encausats han rebutjat pactar amb la fiscalia, perquè volen “defensar la legitimitat de l’acció” i exigir l’absolució

Redacció 25/05/2022
Pla obert on es pot veure la pancarta demanant l'absolució de Pablo Hasél penjada al balcó de la seu del PSC de Lleida, el 22 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

Els tres joves denunciats per penjar una pancarta a la seu del PSC de Lleida contra l’empresonament del raper Pablo Hasél seran jutjats el 26 d’octubre a les 10 h al penal 2 de Lleida. La fiscalia —que els demana entre 9 mesos i 1 any de presó— els acusa d’un delicte de violació de domicili jurídic. Recentment, els va oferir rebaixar aquesta pena a canvi de reconèixer que havien comès un delicte i evitar així el judici, però ho van rebutjar, perquè volen “defensar la legitimitat de l’acció” i exigir l’absolució.

El PSC els va denunciar l’octubre de 2018 al·legant que els activistes havien entrat sense consentiment a la seu del partit per penjar al balcó una pancarta on es podia llegir ‘Lluitem pels drets i les llibertats democràtiques. Pablo Hasél Llibertat’.

De fet, la Plataforma Llibertat Pablo Hasél va difondre un comunicat on explicava que havien entrat a la seu del “PSOE a Lleida” per “reivindicar els drets i les llibertats democràtiques que aquest règim viola sistemàticament amb la violència de la repressió”. En aquest sentit, assenyalaven que els governs del PSOE “sempre s’han destacat per la brutalitat contra lluites obreres i antifeixistes” i recriminaven que són el partit que “va crear els GAL i ni tan sols ha derogat la llei mordassa com van prometre”.

Al mateix temps la plataforma lamentava que permetin empresonaments per un “referèndum democràtic, manifestar-se, aturar desnonaments o per explicar fets objectius sobre la monarquia, els cossos repressius i els presos polítics”; tot plegat, amb la “complicitat” de Podemos, afegia el comunicat.