Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Argimon sobre els malalts crítics amb la covid: “Anem a un ritme que no podem sostenir”

La xifra és ara de 445 persones a les UCI, 14 més que ahir

Avatar
Agències 06/04/2021
Josep Maria Argimon alerta de l'augment de la pressió hospitalària.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha alertat aquest dimarts de la situació a les unitats de cures intensives (UCI) catalanes en vista d’una possible quarta onada de la pandèmia del coronavirus: “Anem a un ritme que no podem sostenir”.

Ho ha explicat en una conferència de premsa al costat de la sots-directora general de promoció de salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, quan aquest dimarts s’ha arribat a un total de 445 ingressats a les UCI de centres públics i privats de Catalunya, catorze més que ahir.

Argimon ha recordat que el passat 26 de març Catalunya va baixar dels 400 ingressos als llits de crítics mentre que, deu dies més tard, “la tendència es va revertir a pitjor”, segons ha lamentat el secretari de Salut Pública.

“Si anem a aquest ritme no serà sostenible”, ha reiterat sobre el nombre d’ingressos a les UCI i el control de la pandèmia, per abordar la situació i subratllar que és l’indicador principal per prendre o no mesures restrictives.

A més, el secretari ha argumentat que els pròxims deu dies també hauran d’analitzar i avaluar l'”impacte de tota la interacció social” que s’ha registrat durant Setmana Santa, tot i que ha aclarit que les xifres de les UCI catalanes no venen d’aquests dies de festa.