Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

S’incrementen notablement les sortides en cotxe des de Barcelona aquest dijous de pont

Pugen un 9% les sortides de l’àrea metropolitana en comparació a un dijous preconfinament municipal

Agències 04/12/2020
Pla general de cotxes circulant per la C-16, en sentit Cerdanya, amb el municipi de Cercs al fons. Imatge del 3 de desembre del 2020. (Horitzontal)

Les recomanacions de no anar a segones residències o sortir de pont per evitar una tercera onada a Catalunya no han tingut els efectes desitjats. I és que aquest passat dijous, un total de 485.118 van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona, un 9% més que el mateix dia d’una setmana preconfinament municipal, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Cal tenir en compte que el dimarts de la setmana que ve és festa i el dijous és l’últim dia de la setmana que es pot sortir del municipi. És per això que s’ha notat aquest increment de sortides, de ciutadans que han evitat quedar-se dins la seva ciutat.

La xifra representa també un augment del 5% en comparació amb el dijous de la setmana anterior. Les principals afectacions es van detectar a les rondes de Barcelona, especialment a la de Dalt, i també a la C-58, on va ser necessari obrir el carril VAO.