Dimecres, 23 de setembre de 2020 - Edició 790
La República

Sense independència no podem ni regular els lloguers: El Consell de Garanties Estatutàries no avala bona part de la llei catalana

Aprovar lleis que acabaran impugnades pel govern espanyol comença a ser un error, prometre millores que sense la proclamació de la República Catalana no són possibles, un filibusterisme

Redacció
Redacció 06/08/2020
Pla general de la reunió extraordinària del Consell Executiu celebrada el 12 de març de 2020 (Horitzontal)

El Consell de Garanties Estatutàries no avala bona part de la llei catalana per regular els preus del lloguer

El Consell de Garanties Estatutàries considera inviables alguns apartats de la proposició de llei per regular els preus dels lloguers a Catalunya. L’organisme ha conclòs aquest divendres per unanimitat que diversos articles i disposicions de la iniciativa de JxCat, ERC, CatECP i la CUP no troben empara en l’Estatut i vulneren la Constitució Espanyola. En concret, el consell ha apuntat que l’article 1, del 6 al 13, les disposicions addicionals primera i quarta i les transitòries primera i segona no troben empara en l’article 129 de l’Estatut i contradiuen la competència de l’Estat sobre les bases de les obligacions contractuals.

Segons l’ens tampoc s’adeqüen a la Carta Magna diferents articles per estar connectats amb punts que la incompleixen. Es tracta dels articles 14 i 15, la disposició addicional segona, la disposició addicional tercera i la disposició final tercera de la proposició de llei.

 

El Consell de Garanties Estatutàries s’ha pronunciat respecte a la iniciativa de llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge, després que Ciutadans i el PPC hi portessin la proposició de llei.

Els dos grups van considerar que la iniciativa de JxCat, ERC, CatECP i la CUP era inconstitucional perquè la Generalitat no en tenia les competències.

 

Relacionats