Dijous, 2 d'Abril de 2020 - Edició 616
La República

Sánchez, desesperat per aprovar els pressupostos, intenta vincular independentisme i ultradreta

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, està desesperat per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat i -donada la negativa dels partits independentistes- ha intentat vincular-los amb la ultradreta. “Espero que els […]

Avatar
Agències 09/02/2019
Pedro Sánchez, presidente del Gobierno / Moncloa

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, està desesperat per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat i -donada la negativa dels partits independentistes- ha intentat vincular-los amb la ultradreta. “Espero que els espanyols prenguin nota si els independentistes i la ultradreta voten en contra dels PGE”, ha dit.

En un acte celebrat al BEC de Barakaldo per presentar la candidatura del candidat a l’Alcaldia, Alfredo Retortillo, Sánchez ha defensat el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat presentat pels socialistes per “beneficiar a tots els territoris”. D’aquesta manera, ha considerat que si el dimecres els independentistes i la “ultradreta” representada per Partit Popular i Ciutadans voten en contra dels Comptes després de “set anys de retallades, espero que els espanyols prenguin nota”. El que no ha dit és que dirigents socialistes ja han mostrat el seu suport a la manifestació catalanofòbica d’aquest diumenge a Madrid, on aniran grups ultres com ‘Hogar Social Madrid’ o la ‘Falange Española de las JONS’.

Cancel·la la seva assistència a un acte el dilluns a Barcelona

D’altra banda, el president del Gobierno ha cancel·lat la seva assistència a la cerimònia d’entrega de premis ‘Empresa de l’Any 2018’, que té lloc el dilluns a Barcelona, després que l’Executiu hagués confirmat prèviament la seva assistència. Segons han dit fonts de Moncloa, Sánchez no podrà acudir finalment a aquest acte “per motius d’agenda”, encara que no han volgut especificar què altres compromisos li impediran acudir a la cerimònia.

A última hora de la tarda del divendres, l’agenda setmanal del Govern encara incloïa l’acte dins de les previsions per al president, encara que minuts més tard es va remetre una versió modificada de la mateixa en la qual ja no figurava la seva assistència.

 

Relacionats