Dimarts, 7 de juliol de 2020 - Edició 712
La República

Sànchez defensa que treballar a la Crida “és perfectament coherent” amb la seva formació i no creu que estigui “vetat”

El pres polític lamenta que les institucions penitenciàries tinguin “un capteniment de prudèn-cia molt més enllà” de la sentència

Redacció
Redacció 24/05/2020
Jordi Sànchez, diputat de Junts per Catalunya / ACN

El 155 segueix vigent via les amenaces

El líder de la Crida, Jordi Sànchez, ha defensat que treballar a l’associació que presideix és “perfectament coherent” amb la seva formació en Ciència Política i Sociologia i part de la seva activitat professional. Així ho ha manifestat en un comunicat, despès que en queixar-se que la Junta de Tractament no li avalava el permís per treballar-hi perquè el seu programa ” no contempla la possibilitat de desenvolupar una activitat laboral vinculada a l’activisme social o polític”. Precisament per això, Sànchez assegura que el fet que no es contempli aquest camp explícitament “no es pot entendre de cap manera com que queda vetat”. “Si fos així, el meu camp d’activitat laboral i el de la resta d’interns seria profundament limitat”, ha explicat.

La denegació no se sustenta, les competències autonòmiques estan segrestades

En aquest comunicat Sànchez ha volgut “donar per tancada” la polèmica però ha lamentat que les institucions penitenciàries catalanes tenen “un capteniment de prudència que va molt més enllà del que la sentència del Suprem va establir”.

Sànchez també ha argumentat que la Crida és una entitat que pertany exclusivament a l’àmbit privat i ha apuntat, per tant, que és “perfectament harmònic” treballar-hi amb el programa que té establert.

D’altra banda, i en relació a l’error de comunicació que ha admès el Departament, pel que va comunicar erròniament que se li havia avalat el permís, Sànchez ha acceptat les disculpes “implícites” del Departament. Tot i això, el líder de la Crida ha assenyalat que “ningú ha explicat la causa de l’error”.

Relacionats