Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Sánchez blanqueja l’extrema dreta de Vox

L’equip de campanya del líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dijous la seva participació al debat que Atresmedia oferirà a Antena 3 el 23 d’abril, dia de Sant […]

Redacció
Redacció 11/04/2019
Pedro Sánchez, president del Gobierno / Jordi Bracons
L’equip de campanya del líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dijous la seva participació al debat que Atresmedia oferirà a Antena 3 el 23 d’abril, dia de Sant Jordi, on participaran també els candidats del PP, Pablo Casado, Ciutadans, Albert Rivera, Podem, Pablo Iglesias i també el de Vox, Santiago Abascal . Per contra, Sánchez tanca la porta al debat cara a cara que li va demanar el líder del PP, Pablo Casado, i no confirma tampoc la participació al que pretén organitzar TVE el dia 22 d’abril, en aquest cas a quatre i sense Abascal. El líder de Cs, Albert Rivera, ja ha celebrat la cita a través d’un missatge de Twitter on assegura que té “moltes ganes de debatre cara a cara amb Sánchez i tenir l’oportunitat d’explicar als espanyols el projecte de futur de Cs”.

Segons fonts del PSOE, a la reunió del Comitè Electoral d’aquest dijous s’ha acordat la “plena disponibilitat del president del govern i candidat socialista a mantenir un debat amb els restats candidats a la presidència del govern d’Espanya que representen a forces que presenten candidatures a totes les províncies del nostre país i que segons l’enquesta preelectoral del CIS coneguda aquesta setmana superen el 10% en intenció de vot a nivell nacional”. Això són les quatre formacions tradicionals i també Vox, a qui el CIS atorga una estimació de vot de l’11,9%, però no les formacions nacionalistes.

“El PSOE sempre ha cregut que els debats enriqueixen la democràcia i suposen una oportunitat immillorable perquè la ciutadania conegui totes les propostes de les diverses forces polítiques” i “per descomptat ni el PSOE ni Pedro Sánchez veten cap candidat, per molt llunyanes que les seves idees siguin de les nostres”, apunten els socialistes”.

Vox també es querella contra Torra per desobediència a la JEC i demana personar-se com a acusació popular

D’altra banda, avui mateix s’ha conegut que Vox també ha presentat una querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència a la Junta Electoral Central -que, ahir, va rebutjar la petició d’Esquerra Republicana de retirar símbols de Falange perquè “existeixen fa molts anys”- i demana ser part en el procediment com a acusació popular. En una resolució del 10 d’abril, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dona cinc dies al partit ultradretà perquè aporti una fiança de 15.000 euros per tal que es pugui personar. També incorpora a la causa una denúncia en la mateixa línia presentada per Societat Civil Catalana i per Advocats Catalans per la Constitució. Un cop l’admissió a tràmit de la querella és ferma perquè no s’ha presentat recurs, el TSJC demana al Departament de Presidència que remeti l’informe jurídic sobre l’exhibició de simbologia en seus públiques en període electoral i també còpia del posicionament del Síndic de Greuges.

El tribunal també s’adreça a la Prefectura de Policia Nacional perquè enviï les actes de comprovació de la retirada de simbologia de les seus públiques de la Generalitat, d’acord amb els requeriments de la JEC. Igualment, es dirigeix al comissari en cap dels Mossos perquè aporti un informe actualitzat sobre el compliment de les resolucions de la junta.