Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

Rufián ataca una entitat que la mateixa ERC va guardonar l’any 2013

El diputat republica al Congrés considera que l’Institut Nova Història, entitat que ha rebut el Premi Nacional President Lluís Companys, fa “pseudohistòria” i a la vegada suggereix que deixi de tenir finançament públic

Redacció 13/08/2019

Gabriel Rufián ha acusat l’Institut Nova Història de fer “pseudohistòria” i a la vegada ha suggerit que deixi de rebre finançament públic. L’entitat, fundada l’any 2007, té com a objectiu principal reescriure la història de Catalunya i crear un nou relat de la mateixa. Les crítiques del portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats han despertat la curiositat d’alguns usuaris de les xarxes socials pel fet que els republicans van guardonar, l’any 2013, l’Institut Nova Història amb el Premi Nacional President Lluís Companys.

Una distinció amb la qual el casal d’Esquerra Republicana al districte de Sants – Montjuïc va voler premiar el caràcter “innovador” de la recerca realitzada i el seu “compromís” amb el coneixement de la història de Catalunya. Els dirigents de la fundació cultural van rebre el guardó de mans d’Anna Simó, l’aleshores vicepresidenta del Parlament.