Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Rovira replica a Puigneró: “Junts ha votat el 60% de les iniciatives a favor del Gobierno”

La republicana a l’exili contesta així al vicepresident per alliçonar ERC amb les votacions el Congreso

Redacció 23/06/2022

“Menys declaracions i més dades”. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha respost d’aquesta manera al vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, que ha anunciat que demanarà “explicacions” al president, Pere Aragonès, sobre la futura reunió amb Pedro Sánchez. “Amb el govern del PSOE calen menys reunions i més fer perdre votacions al Congreso”, ha afirmat.

Des de l’exili i en una piulada, Rovira li ha recordat que Junts ha votat el 60% de les iniciatives a favor de l’executiu espanyol, en comparació al 70% d’ERC. També ha llençat una hipòtesi sobre el motiu d’aquesta diferència percentual entre les formacions independentistes al Congreso: “Diria que Junts no les ha votat perquè li han semblat massa progressistes”.

La portaveu republicana, Marta Vilalta, també ha replicat a Puigneró: “Hem vingut a construir solucions, no a fer soroll estèril”. En aquest sentit, ha assegurat que “quedar-se de braços plegats i defensar el quan pitjor millor, no és una opció”. La portaveu ha conclòs que ERC “entoma la complexitat” i “no defuig cap responsabilitat”. “Amb plena lleialtat a la ciutadania, al president i al Govern”, ha rematat.