Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Ridícul de l’extrema dreta contra els indults als presos independentistes

Pedro Sánchez exagera per fer creure que els indults comporten un gran esforç

Redacció
Redacció 22/06/2021

L’acte compta amb la presència de dirigents de Vox, Ciutadans i PP

225 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dimarts a la tarda pels carrers del centre de Barcelona per mostrar el rebuig als indults concedits pel govern espanyol als presos independentistes. Els manifestants s’han concentrat a la plaça Artós, escenari habitual de les reivindicacions de formacions d’ultradreta, i hi han acudit el líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, els diputats de Ciutadans Nacho Martín Blanco i Anna Grau, i el cap del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou. Els tres partits han considerat els indults una traïció i un insult al Tribunal Suprem i al constitucionalisme. Després que les tres formacions hagin atès la premsa la manifestació ha començat a caminar.

La protesta estava encapçalada per una pancarta en la qual es podia llegir, en castellà, el lema ‘Indult és traïció’, alhora que els participants cridaven consignes com ara ‘Espanya, unida, mai serà vençuda’, igualment en castellà. Els participants també duien banderes espanyoles.

Després de sortir de la plaça Artós la manifestació ha baixat per Via Augusta cap al carrer Balmes, i d’aquí cap a Travessera de Gràcia. Els manifestants han enfilat la Diagonal i finalment han desconvocat l’acte a prop de la plaça Francesc Macià. Finalment no han arribat a la delegació del govern espanyol, on en un principi semblava que hi havia intenció de manifestar-se.