Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Reunim-nos reclama que JxCat es complementi amb una “estructura sectorial i territorial”

El grup defensa un moviment “nou, seriós, ordenat i eficaç” per a la independència

Redacció
Redacció 29/08/2020
Carles Puigdemont i Lluís Puig -a la pantalla, des de l'exili- i els presos de JxCat, durant l'acte polític de la fundació del nou partit, el 25 de juliol de 2020 (Horitzontal)

Reunim-nos, un espai de debat intern per participar ordenadament en el congrés fundacional de JxCat, ha reclamat que el partit complementi la seva “direcció tan política amb una potent estructura sectorial i territorial”, informa aquest dissabte en un comunicat.

 

Celebra que l’executiva del partit s’hagi format a partir d’una candidatura de consens i amb respecte per les diferents tradicions de l’espai de JxCat, però es mostra preocupat perquè no s’hagi fet “a partir d’un repartiment de tasques i buscant els perfils més adequats per a cadascuna”.

 

El grup de coordinació de Reunim-nos està format per Jordi Bou, Montse Caupena, Eliseu Esterlich, Núria Llop, Joan Maria Piqué, Sergi Sarri, Àlex Sastre i Gerard Valverde, i en total compta amb prop de 200 membres.

 

En diverses reunions telemàtiques, Reunim-nos ha treballat i aprovat un document base de proposta organitzativa, una proposta ideològica, una proposta d’organització sectorial i una proposta d’organització territorial.

 

Aquestes propostes s’han fet arribar a les comissionis redactores de la ponència del congrés fundacional de JxCat, i el grup es proposa defensar-les a través de debats i esmenes al llarg del procés congressual fundacional de JxCat.

 

L’objectiu del grup és ajudar a engegar un moviment “nou, seriós, ordenat i eficaç per arribar a la independència i així garantir el progrés social i econòmic” a través de JxCat.

 

Vol fer-ho des d’una actitud liberal, i “en diàleg i concertació amb tots els actors del país”, mentre que reclama que la política catalana posi la independència en el centre de la seva actuació.

 

UNITAT I CAPTAR TALENT

També demana unitat d’acció a les forces independentistes: “Sabem que serà necessària una confrontació, que volem pacífica i democràtica, però no per això menys decidida, amb un Estat espanyol que no escolta Catalunya”.

 

I considera que una part molt important de la tasca de JxCat ha de ser captar talent: “Atreure persones no independentistes cap a l’independentisme, i també aquells independentistes no especialment partiditzats, però que vulguin treballar per a la llibertat de Catalunya”.