Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

Renfe declara la guerra a la Generalitat

Renfe ha replicat al Govern català que “no ha pres cap decisió malgrat tenir competències” en l’establiment de serveis i tarifes de Rodalies de Catalunya, han indicat fonts de la […]

Avatar
Agències 13/03/2019
Imatge d'un tren de Rodalies / ACN

Renfe ha replicat al Govern català que “no ha pres cap decisió malgrat tenir competències” en l’establiment de serveis i tarifes de Rodalies de Catalunya, han indicat fonts de la companyia.

L’empresa pública ha criticat “la nul·la preocupació pels ciutadans i el pur interès polític partidista”, després de la compareixença parlamentària aquest dimecres del conseller de Territori, Damià Calvet.

Calvet ha assegurat que “a dia d’avui” només s’ha executat el 14% del Pla de Rodalies 2008-2015 que el Govern va aprovar al febrer del 2009 i que contemplava una inversió de 4.000 milions d’euros per modernitzar la xarxa de Rodalies catalana.

Calvet ha comparegut a petició pròpia i ha proposat una relació bilateral entre la Conselleria i el Ministeri de Foment per reobrir el traspàs de Rodalies i “establir un nou model de governança”.

Renfe ha ressaltat també el creixement constant del servei de Rodalies en els últims anys i ha assenyalat que va tancar el 2018 amb 125,3 milions de viatgers, un 2,4% més.