Dilluns, 21 de setembre de 2020 - Edició 788
La República

Raül Romeva: “El diàleg és l’opció més desitjable i que fa més probable la independència”

El pres polític acusa el PSOE de “cronificar” el conflicte català i als comuns d’anar-hi al darrere

Avatar
Agències 09/08/2020

El conseller legítim i pres polític Raül Romeva ha assegurat que “el diàleg és l’opció més desitjable i que fa més probable la independència”, per la qual cosa ha apostat per seure a negociar sempre que hi hagi ocasió, però sense deixar de banda altres vies.

“No ens podem permetre perdre aquesta bandera i que l’estat l’utilitzi en contra nostra, però alhora no s’ha de posar tota la confiança i les solucions en aquest camí”, ha afirmat en una entrevista a El Punt Avui aquest diumenge.

A més, ha assegurat que “les decisions de la fiscalia de Sánchez són l’únic pla polític de l’estat per Catalunya” des de fa temps, després de la suspensió del seu tercer grau penitenciari a petició del ministeri fiscal.

“El que veig és que el PSOE està optant per la cronificació del conflicte i per una polarització a l’alça, i que els comuns van darrere les decisions del PSOE”, per la qual cosa ha defensat una solució global.

Al seu entendre, deu ser una solució “per totes les persones represaliades, no solucions puntuals per determinades persones”, es digui amnistia o d’una altra manera, ha dit.

Projecte independentista

“Al cor de la política espanyola i del poder judicial hi ha la tesi que l’independentista desapareixerà a còpia de maltractar-nos a nosaltres”, una cosa que ha sostingut que no funciona.

Preguntat per les darreres dades del CEO sobre el suport a la independència, el pres polític diu que “no crec que siguin símptoma d’esgotament, però sí que hem de tenir-les en compte i entendre que la responsabilitat de seguir fent l’independentisme un projecte atractiu és només nostra”.

Relacionats