Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

Rahola valora que ERC pacti amb comuns pels pressupostos: “Un desastre”

La periodista ha criticat ERC perquè considera que ha “menyspreat la cultura de la coalició” i el bloc independentista

Redacció 22/11/2021
Fotograma de Pilar Rahola en vídeo del seu compte de Youtube "Paraula de Rahola" publicat el 29 de setembre

La periodista Pilar Rahola ha donat a entendre les seves discrepàncies pel fet que ERC hagi cedit al xantatge dels comuns. És a dir, Rahola s’ha mostrat contrària a les declaracions d’Ernest Maragall segons les quals afirmava que donaria suport als comptes de Colau “per tirar endavant el país”.

La periodista ha afirmat que “pactar amb Comuns per fer un intercanvi de cromets amb la Colau, no té res a veure amb els interessos del país, ni amb els objectius de l’independentisme. És un pur tactisme de partit. Un desastre”

Així ha criticat que el president de Catalunya “ha tornat a fer una Taula de Diàleg”. És a dir que ha imposat el seu criteri sense respectar la cultura de la coalició i li ha retret que “una part no pot negociar amb un altre partit sense acord de l’altra part”.

Finalment ha lamentat que “s’hagi menystingut el treball del conseller Giró i el bloc independentista”. Rahola ha posat en relleu que a parer seu han pactat amb comuns, en comptes de fer-ho amb els socialistes per “tactisme” i lamenta “la decisió unilateral d’ERC”.