Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

Rahola afirma que l’Estat torna a rebre una altra “sonora bufetada”

La periodista ha destacat que “l’exili ha guanyat una altra vegada” i posa de manifest que la sentència fa que la justícia espanyola torni a protagonitzar “un escàndol europeu”

Redacció 26/11/2021
Imatge de Pilar Rahola en la valoració de la sentència del TGUE el 26 de novembre de 2021

La periodista Pilar Rahola ha exposat les conseqüències de la sentència del Tribunal General de la Unió Europea. En primer lloc, ha destacat que el magistrat Pablo Llarena sabia que les euroordres estaven suspeses, però que va voler fer efectiva la crida i cerca, en contra del dictamen del Tribunal de Luxemburg.

En segon lloc, ha explicat que les euroordres de crida i cerca de Puigdemont, Comín i Ponsatí estan “radicalment suspeses” i per això, cap país de la Unió Europea podrà emetre una euroordre que emeti Llarena.

Finalment, ha subratllat que es manté la immunitat parlamentària dels eurodiputats i que per aquest motiu, protagonitzen “una vergonya i escàndol europeu”.

Rahola afirma que “l’exili ha guanyat una altra vegada” i apunta que la raó democràtica venç a la raó de la força. La periodista ha afirmat que “aviat hi haurà resultats al Tribunal de Justícia de la Unió Europea” i que quan hi siguin, ha dit que “passaran coses”.