Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Puigdemont és l’únic candidat a presidir JxCat i Jordi Sànchez i Josep Sort es disputaran la secretaria general

Turull, Artadi, Erra i Rius optaran a les quatre vicepresidències sense contrincants

Avatar
Agències 02/08/2020
Carles Puigdemont intervé per vídeo a l'acte polític de la fundació de JxCat, el 25 de juliol de 2020 (Horitzontal)

La Mesa de Congrés de JxCat ha proclamat aquest diumenge al migdia les candidatures a la presidència, la secretaria general i la resta de l’executiva de Junts per Catalunya (JxCat). Carles Puigdemont és l’únic candidat a presidir la nova formació, juntament amb Jordi Turull, Elsa Artadi, Josep Rius i Anna Erra com a vicepresidents, que tampoc tindran contrincants. Pel que fa a la secretaria general, l’equip de Puigdemont ha presentat el nom de Jordi Sànchez, però s’ha proclamat una segona candidatura per aquest lloc, la presentada pel president de Reagrupament, Josep Sort. El període de votacions de les candidatures començaran el divendres 7 d’agost i durarà fins el diumenge 9 d’agost.

 

La candidatura a la secretaria general del partit encapçalada per Jordi Sànchez inclou els noms de David Saldoni per ocupar el càrrec de secretari d’Organització, i de Teresa Pallarès com a secretària de Finances.

 

Per la seva banda, la candidatura a secretaria general de Josep Sort proposa Enric Solé com a secretari d’Organització i Maria Teresa Vilarrassa com a secretària de Finances.

 

A més, s’ha proclamat una única candidatura a la resta de l’executiva nacional, formada per divuit membres i proposada per Puigdemont. Entre aquests hi ha el conseller Damià Calvet, la cap de files de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, el líder de JxCat al Parlament, Albert Batet, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, o la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, que divendres va abandonar aquesta formació.

 

Completen la llista de la candidatura de divuit membres a l’executiva Josep Andreu, Maria Àngels Cabasés, Violant Cervera, Francesc Colomé, Jordi Fàbrega, Gemma Geis, Joaquim Jubert, Aurora Madaula, Toni Morral, Irene Negre, Marcel Padrós, Mònica Sales de la Cruz i Aleix Sarri.

 

L’equip de Sort també havia presentat una candidatura a l’executiva nacional, però no ha estat validada per la Mesa del Congrés per un defecte de forma, segona ha informat JxCat.

 

Aquestes candidatures es votaran els dies 7, 8 i 9 d’agost amb tres urnes virtuals, una per a la presidència, una altra per a l’equip de la secretari general i una tercera per a la resta de l’executiva.

 

La campanya electoral es farà telemàticament i es farà des de dilluns 3 d’agost fins diumenge 9 d’agost. Els afiliats podran votar des de les nou del matí de divendres fins a les tres de la tarda de diumenge, només de forma telemàtica.