Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Puigdemont a Pedro Sánchez: “No som els del xec en blanc”

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha avisat aquest divendres al candidat del PSOE a les eleccions generals, Pedro Sánchez, que no li donaran “cap xec en blanc” i […]

Redacció
Redacció 13/04/2019
Europa Press

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha avisat aquest divendres al candidat del PSOE a les eleccions generals, Pedro Sánchez, que no li donaran “cap xec en blanc” i que, encara que sempre estan disposats a dialogar, tenen clares les línies que no estan disposats a traspassar.

“No portarem un xec en blanc quan anem a Madrid. No som els del xec en blanc”, ha recalcat en un míting en el Teatre Conservatori de Manresa, destacant que en aquest eventual diàleg mai es desviaran del compromís per la no-violència i d’utilitzar les eines pròpies de la democràcia.

Després d’erigir de nou a JxCat com els de la unitat, ha cridat els catalans a convertir-los en “imparables” després de les generals, el que considera que ha de traduir-se a poder tenir grup parlamentari al Congrés per poder fer una política forta i complir amb el compromís adquirit amb el referèndum de l’1-O.

Segons Puigdemont, JxCat ho té tot en contra, els intenten “deshumanitzar i invisibilitzar”, però ha advertit que la força de la gent és el que va fer possible l’1-O i que això no ho tenen en compte.

Vot útil

“Un any i mig després d’una repressió tan dura no ens han doblegat ni les presons ni l’exili”, ha sostingut el també candidat de JxCat a les europees, que ha restat credibilitat als quals apel·len al vot útil en aquestes eleccions.

“No ens deixeu enganyar, ho han fet massa vegades”, ha asseverat Puigdemont, pel qual la millor utilitat en aquestes eleccions és la unitat i la transversalitat que, al seu judici, representa JxCat.