Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

Prop de 110.000 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana pel pont de la Puríssima fins a les sis de la tarda

Les rondes de Barcelona han concentrat les retencions més destacades durant les primeres hores

Agències 03/12/2021
Pla general del trànsit molt dens per l'operació sortida del pont de la Constitució, a la ronda de Dalt de Barcelona, el 3 de desembre de 2021

108.447 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona amb motiu del pont de la Puríssima entre les tres de la tarda, hora d’inici del dispositiu especial dissenyat per a l’operació sortida, i les sis, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

La xifra representa el 22,36% del total que s’espera que surtin fins demà, 485.000 vehicles. Durant les primeres hores de la tarda les restriccions s’han registrat principalment a Barcelona. Posteriorment el gruix de les incidències s’han anat situant en punts més allunyats de la capital catalana, especialment en les carreteres que donen accés a les zones de muntanya. L’AP-7, la C-16 o la C-176 són algunes de les vies que han registrat les quotes de trànsit més destacades.

A Barcelona, entre tres i sis de la tarda, hi ha hagut trànsit molt dens en sentit Besòs a la ronda de Dalt i en algun moment hi ha hagut retencions especialment a l’hora de poder-se incorporar a la circumval·lació. En qualsevol cas, el ritme de circulació ha estat lent però constant.

En sentit Besòs, la circulació ha anat empitjorant amb el pas dels minuts, de lleugerament congestionada a molt densa, a partir de les cinc de la tarda. De fet, als laterals de la ronda, en la zona elevada que l’acompanya per dalt, també s’han vist cues a la zona de la sortida 6, a tocar de la clínica Quirón i de la plaça Alfons Comín.

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que uns 485.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona en el marc del pont de la Puríssima entre divendres i dissabte. Alhora, l’SCT alerta que les carreteres C-16, C-17, C-14, C-25 i els accessos a Andorra podran concentrar els problemes viaris més importants.

Pel que fa al retorn, i al ser un pont llarg de cinc dies, es preveu que no es concentri només en un dia i estigui repartit entre la tarda del dilluns 6 i la tarda del dimecres 8. El dispositiu especial per controlar l’operació s’ha posat en marxa aquest divendres a les tres de la tarda, i estarà vigent fins a les dotze de la nit del dimecres 8 de desembre