Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Ponsatí creu que el projecte de Puigdemont “està molt obert” i afirma que no té necessitat d’estar en un partit

Considera que la feina dels exiliats és “molt important” però “no portarà a la república”

Redacció
Redacció 02/07/2020
Pla mig de l'eurodiputada Clara Ponsatí durant el seu discurs en el marc de l'acte del Consell per la República al Parc de les Exposicions de Perpinyà. Imatge del 29 de febrer del 2020 (Horitzontal)

L’exconsellera d’Educació de la Generalitat Clara Ponsatí ha considerat que el projecte de nou partit polític que impulsa Carles Puigdemont, probablement a l’entorn de Junts per Catalunya, “està molt obert”, i ha assegurat que “amb tan poca informació” és “normal” que ella no hi participi. En una entrevista a ‘Vilaweb’, Ponsatí ha afegit que tampoc se sent “especialment necessitada” de tenir un partit, atesa la feina que fa al Parlament Europeu com a eurodiputada o al Consell per la República. En tot cas, sí ha considerat “una evidència” que la política catalana “necessita una endreça”, i ha confiat que el partit de Puigdemont respongui a objectius “no electoralistes” i ajudi a aconseguir “la república que no vam fer”.

Precisament, sobre aquest projecte polític, Ponsatí ha afirmat que el que fan els exiliats i els líders polítics independentistes presos és “molt important”, però “no portarà a la república”. Al seu parer, la república “s’ha de fer als carrers de Barcelona i a les autopistes del Maresme”.