Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Ximo Puig s’apunta al “passar pàgina” amb Catalunya

Lamenta que Aragonès no vagi a la conferència de president i espera reunir-s’hi a la tardor

Redacció 19/07/2021
El MHP Pere Aragonès (quan era vicepresident) amb el seu homòleg valencià, Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha indicat que ha mantingut “alguna conversa telefònica” amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, de cara a una possible reunió entre tots dos al setembre o l’octubre. Ho ha dit aquest dilluns en unes declaracions als mitjans abans d’assistir a l’esmorzar de treball de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) amb el líder del PSC, Salvador Illa. Puig ha remarcat la intenció de “normalitzar relacions” amb Catalunya, perquè “no és raonable” que aquestes dues comunitats no tinguin relació.

Així, ha defensat que tots dos territoris tenen interessos comuns com el finançament i el corredor mediterrani i ha insistit en el diàleg “ara i sempre” per la qual cosa espera poder mantenir aquesta reunió amb Aragonès a partir del setembre. Puig ja ha mantingut una trobada amb la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i en té prevista una altra amb el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno.

A més, ha insistit en la necessitat que Catalunya estigui present en l’àmbit “multilateral”, i ha lamentat que Aragonès no assisteixi a la conferència de presidents de final de mes. “No és una bona notícia que no hi vagi”, ha remarcat. “Necessitem que Catalunya participi del debat en el conjunt d’Espanya, i volem propiciar un ambient i una atmosfera favorable”, ha afegit Puig, que aquest dilluns s’ha reunit amb Illa amb aquest objectiu, segons han assenyalat tots dos.