Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Wagensberg lamenta que la Generalitat hagi participat de vegades en la “repressió”

El secretari quart de la Mesa del Parlament hi ha votat a favor, però ha fet constar en acta les seves consideracions

Avatar
Agències 03/09/2021
El secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg

El secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg (ERC), ha celebrat que la cambra catalana atorgui la Medalla d’Honor a les “víctimes de la repressió” de l’1-O, però ha lamentat que diverses vegades els serveis jurídics de la Generalitat també hagin participat en aquesta judicialització.

Ho ha dit en una publicació a Twitter que ha recollit Europa Press, després que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va anunciar dijous la concessió d’aquest reconeixement, que es va aprovar a la Mesa gràcies al vot favorable de la majoria independentista que tenen en l’òrgan ERC, Junts i la CUP, i amb el vot en contra dels dos membres del PSC.

Wagensberg ha afirmat que se li fa “incòmode parlar d’aquesta judicialització sense constatar que, entre els aparells de l’Estat que impulsen tal repressió, massa vegades hi han participat els serveis jurídics de la Generalitat”, i ha sostingut que és obligació del Parlament i el Govern treballar per revertir aquesta situació.

El republicà, que ha fet constar aquestes consideracions en l’acta de la reunió de la Mesa malgrat haver-hi votat a favor, ha argumentat que “els drets no es poden compartimentar ni destriar, i que la seva defensa s’exerceix compartint i entrellaçant lluites”. Així, ha criticat que en el reconeixement de la Medalla d’Honor “s’exclogui bona part de col·lectius, de persones de defensores de drets humans i d’activistes que també es veuen represaliats”.