Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Villarejo va fer xantatge a la família Pujol per aturar la independència

Jorge Fernández Díaz hauria parat els peus a l’excomissari demanant-li que tallés el contacte amb la família de l’expresident de la Generalitat

Redacció 08/08/2022
Pla mitjà de l'excomissari José Manuel Villarejo durant la declaració al jutjat número 8 de Madrid, el 15 de gener de 2021 (horitzontal)

L’excomissari José Manuel Vjillarejo hauria promès a la família Pujol que si col·laboraven per aturar la independència els exclourien de les investigacions. Així ho confirma aquest dilluns El Periódico, que assegura que va ser el ministre de l’Interior d’aleshores, Jorge Fernández Díaz, qui va frenar aquest pla de Villarejo per no perjudicar els Pujol. Fernández Díaz li hauria ordenat a Villarejo que tallés totalment el contacte amb la família de l’expresident de la Generalitat.

Fonts del Gobierno del PP, quan Interior es va assabentar que Villarejo s’havia reunit dues vegades amb Josep Pujol, asseguren que Fernández Díaz li va prohibir tornar-ho a fer i l’excomissari s’ho va prendre molt malament.

Després de tot aquest embolic, Pujol va acabar declarant igualment davant la justícia i va admetre que, efectivament, se li havia ofert immunitat si col·laborava contra l’independentisme. Un fet que, més endavant, Jorge Fernández Díaz va negar.