Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Vilalta, sobre la Mesa del 2017: “Si són culpables d’alguna cosa és per haver defensat i exercit la democràcia”

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha defensat davant les portes del TSJC que els membres de la Mesa del 2017 si són culpables d’alguna cosa és “per haver exercit i defensat la democràcia”. Així ho ha dit el dia que comença al TSJC el judici contra Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Lluís Guinó, Anna Simó i l’exdiputada de la CUP Mireia Boya. La fiscalia els acusa de desobediència i els demana un any i vuit mesos d’inhabilitació per a càrrec públic i una multa de 30.000 euros. “Van defensar que el Parlament no podia ser mai òrgan censor, que no es podien censurar els debats. D’això són culpables, d’exercir la democràcia”, ha reblat en referència a un nou judici “que no s’hauria d’haver produït mai”.

Vilalta ha exigit que s’acabi amb la “causa general contra l’independentisme” i ha reclamat l’amnistia perquè tots els acusats quedin totalment absolts. En aquest context, ha garantit que des d’ERC sempre es defensarà l’exercici de la democràcia i dels drets, entre ells, el de l’autodeterminació.

Publicitat

“Tenen la nostra solidaritat i suport. L’únic que van fer és exercir la democràcia i defensar els drets dels diputats”, ha conclòs per després recordar que Carme Forcadell, condemnada a 11 anys i mig de presó, era la presidenta de la Mesa que avui es jutja.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut