Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Vilalta respon Borràs: “La taula de diàleg no està morta, ni ha quedat enterrada”

|

- Publicitat -

La cap de llista d’ERC per Lleida al 14-F, Marta Vilalta, ha defensat la taula de diàleg amb l’Estat i ha respost la candidata de JxCat, Laura Borràs, que “si vol renunciar a la paraula que ho faci”. “Nosaltres no renunciarem a res i apostarem sempre pel diàleg i la negociació”, ha reblat aquest divendres en una trobada amb els periodistes per videoconferència. Vilalta també ha assegurat que el rival d’ERC a les eleccions del 14-F és el PSC i ha negat cap acord amb els socialistes. ERC vol guanyar a tot Catalunya i aposta per acords amplis com el de Lleida, on els republicans governen a la Paeria amb el suport de JxCat i el Comú de Lleida.

Vilalta ha reconegut que la taula de diàleg “no ha donat els resultats que esperàvem” i en culpa el Gobierno; “però això no vol dir que quedi morta ni enterrada”, ha dit. Insisteix que la via del diàleg i la negociació és la que ha de portar a solucionar el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat i que la millor manera de fer-ho és amb la màxima força possible, que els han de donar les urnes.

Publicitat

Vilalta ha assegurat que la campanya del 14-F “va de PSC o d’ERC”, perquè són projectes “contraposats”. “Els cants de sirena que alguns diuen de tripartit, són fum i qui ho diu fa un flac favor a l’independentisme”, lamenta. Des d’ERC insisteixen que el seu objectiu és acabar amb la repressió i aconseguir la independència de Catalunya. “No tenim res a veure amb el que planteja el PSC que ha estat repressió i cap ajuda directa de l’Estat cap a la ciutadania amb la crisi del coronavirus”, apunta.

Et pot interessar  La majoria independentista al Parlament perilla: el CEO situa el PSC com a guanyador amb 35-42 diputats

És per això que es fixen en Lleida. Volen batre el PSC amb voluntat de fer una política “honesta i propera” com, asseguren, s’està fent a la Paeria. Vilalta ha recordat que qui va “desbancar” el PSC a Lleida després de 40 anys va ser ERC. “Lleida ens ensenya quins acords volem per transitar per la via àmplia i la Paeria ens demostra que som capaços de guanyar i de sumar, fer els acords més amplis possibles”, ha afegit, “just al contrari del que està passant a la Diputació de Barcelona, on JxCat va donar el govern al PSC i l’ha blindat fins i tot amb presumptes casos de corrupció”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut