Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Vilalta (ERC), sobre els PGE: “Ni PSOE ni comuns ens han de dir el que hem de defensar”

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que ni PSOE ni comuns han de dir a ERC el que ha de defensar de cara a les negociacions dels pressupostos de l’Estat. “Les demandes d’ERC les farà ERC. Ara mateix estem molt lluny. Volem entrar a negociar, però el govern de l’Estat ens ho posa molt difícil”, ha afegit en roda de premsa.

I és que aquest dilluns tant socialistes com comuns han demanat a ERC que no lligui els pressupostos estatals i el traspàs de rodalies Renfe. Preguntada directament si aquesta demanda serà una condició, Vilalta no ha volgut respondre argumentant que les demandes es faran públiques “quan arribi el moment” de detallar les propostes.

Publicitat

Vilalta ha deixat clar que avui ERC votaria en contra dels pressupostos de l’Estat i ha avisat que estan molt lluny d’aprovar-los. Fins i tot, ha afegit que no hi ha cap motiu pel qual ERC no se sumi a una esmena a la totalitat. “Que l’any passat haguéssim facilitat l’aprovació dels comptes no pressuposa d’entrada que ho tornarem a fer aquest any”, ha avisat. I en aquest sentit, ha instat el govern de Pedro Sánchez a “fer els deures”, ja que, segons ha dit, no està fent el que hauria de fer si vol tirar endavant els pressupostos. També ha avisat que ERC “no farà un brindis al sol”.

La portaveu dels republicans ha afirmat que les demandes del seu partit vinculades als pressupostos es faran públiques “quan sigui pertinent” i ha dit que ara mateix s’està en una “fase inicial” i que no ha arrencat la negociació “formalment”. Segons Vilalta, el que coneixen dels pressupostos estatals ho han sabut per la premsa i no en tenen cap mena d’informació. “No hem pogut veure el detall del projecte de pressupostos. Si realment som un dels socis prioritaris, potser ens haurien de tenir en compte, potser hauríem de tenir aquesta informació, haver fet els deures pendents i haver començat la negociació”, ha afirmat per després concloure que “potser tenen altres suports o no tenen ganes d’aprovar-los”.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut