Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Vilalta afirma que ERC sí que ha complert els acords amb la CUP

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha valorat positivament el pla de govern que l’executiu ha presentat en les darreres hores i que han ubicat en 4 eixos: verd, feminista, social i democràtic.

Vilalta ha volgut mostrar “la voluntat transformadora” d’Esquerra. Ha insistit que vetllaran per fer possibles totes les propostes a través de l’aprovació dels pressupostos. La portaveu d’ERC s’ha oposat a l’esborrany de llei audiovisual que està preparant el Gobierno i s’ha mostrat favorable a fer un front comú per la defensa de la llengua catalana, i diu que “els fa esgarrifar”.

Publicitat

Vilalta ha exposat que considera que és un tema innegociable i que és garantia de cohesió social i ha afirmat que “batallarem a tot arreu” per oposar-se a la visió absolutament centralista i uniformitzadora de l’Estat.

La portaveu d’ERC ha replicat a la CUP que el pla de govern aprovat aquest dimarts inclou el que van acordar ERC i la CUP per investir-lo: “Tots els compromisos que vam negociar i, que eren només un acord d’investidura entre dues formacions polítiques, ara esdevenen en un mandat de govern”.

“Això hauria de facilitar el compliment dels compromisos, i hauria de facilitar també poder fer unes negociacions per aprovar el pressupost”. D’aquesta manera, ha afirmat que són pla de govern i es defensa de les acusacions de la CUP, que afirmaven que no estaven complint amb l’acord d’investidura.

Vilalta ha recordat que el pressupost és un element clau per poder complir amb els acords que tenen amb la CUP. “Entenc que, com a mínim, estarà d’acord amb les mesures que han ajudat a incorporar al pla de govern” ha etzibat la portaveu d’ERC.

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge

Així ha explicat que “no volem ser bel·ligerants, però sí vehements” en la defensa de la llengua catalana, i ha explicat que és la raó de ser del Govern. També afirma que les negociacions amb el Pressupost General de l’Estat van “en direcció contrària” a les que Vilalta ha ressaltat, i ha assegurat que “es faran valdre”.

Marta Vilalta ha lamentat que el PSOE no és en el front ampli de defensa de la llengua catalana i ha fet una crida per protegir el català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut