Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Vilalta a Junts: “Un bon acord no és incompatible amb que sigui el més aviat possible”

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta d’ERC i portaveu del partit, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que un “bon acord” per a la investidura de Pere Aragonès com a nou president de la Generalitat “no és incompatible amb que sigui el més aviat possible”. JxCat fa setmanes que diu que vol tancar un “bon acord” amb ERC i que per això encara no pot votar favorablement la investidura d’Aragonès, però en una roda de premsa Vilalta els ha dit que “és perfectament compatible un bon acord amb que sigui ràpid”. “No entenem que hi hagi qui vulgui allargar aquesta situació d’interinitat”, ha lamentat, ja que el Govern actual està en funcions des de la tardor passada.

La portaveu republicana també s’ha referit al fet que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hagi afirmat en una entrevista que no hi haurà un altre referèndum unilateral perquè l’Estat espanyol no el permetrà i que tampoc hi haurà un referèndum acordat. Vilalta ha defensat el pacte entre ERC i la CUP que contempla aquesta consulta i ha subratllat que és “el millor instrument” perquè “apel·la a tothom” i permet acreditar una majoria. A més, ha explicat que l’acord amb els anticapitalistes “no és una qüestió que s’estigui debatent” a les reunions amb JxCat.

Publicitat

“Volem que pugui ser aquest Govern amb JxCat i compatible amb l’acord que ja tenim amb la CUP”, ha insistit la diputada, que ha remarcat que “no hi ha motius” per ajornar la investidura perquè “no hi ha esculls insalvables” entre els republicans i el partit de Carles Puigdemont. A més, ha recordat que hi ha una pandèmia i ha assenyalat que cal un Govern “amb plenes funcions” per afrontar-la, per la qual cosa ha confiat que demà dimarts continuaran les reunions amb JxCat.

Et pot interessar  L'Ajuntament de Barcelona insta a modificar el Codi Penal per evitar qualificar de terrorisme protestes com Tsunami

Preguntada pel fet que el 9 de març s’aixecarà previsiblement l’estat d’alarma i que desapareixerà el marc jurídic que permet algunes de les restriccions contra el coronavirus, Vilalta ha indicat que es podria entrar en un “escenari similar” al de l’estiu del 2020, en què “ja es van articular mecanismes” per donar cobertura a les mesures.

[VÍDEO] Laura Borràs veuria “estrany” un govern independentista sense Junts

Publicitat

Opinió

Minut a Minut