Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Vilagrà i Bolaños acorden “treballar garanties” per negociar i que Aragonès i Sánchez es reuneixin “abans de vacances”

La consellera, a Turull: “De debò algú creu que blanquegem la repressió? Ens voten per fer política, no proclames”

Agències 22/06/2022
La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, al Fórum Europa Tribuna Catalunya Data de publicació: dijous 16 de juny del 2022, 10:04 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, han acordat “treballar noves garanties” per reprendre la negociació. Aquest ha estat un dels acords que ha sortit de la reunió que tots dos han mantingut a la Moncloa, que ha durat unes dues hores. A banda, també han pactat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president espanyol, Pedro Sánchez, es reuneixin “abans de vacances”, tot i que no s’ha concretat cap data. En roda de premsa després de la trobada Vilagrà ha assegurat que “s’ha iniciat el procés per obrir l’agenda de la desjudicialització” i ha dit que confia que “els resultats es vegin en breu” i es pugui restablir les relacions.

D’altra banda, Vilagrà s’ha referit a les declaracions del secretari general de Junts, Jordi Turull, en una entrevista a EuropaPress, on ha criticat que amb la reunió es “blanqueja” la repressió. “De debò algú pensa que som aquí per blanquejar la repressió? A nosaltres ens voten per ser útils i fer política, no per fer declaracions i proclames”, ha replicat.