Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Vilagrà defensa el català com un “gran patrimoni compartit” dels Països Catalans

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, aquest matí des de Perpinyà ha manifestat amb contundència que la llengua catalana és un “patrimoni compartit” amb Andorra, La Franja, la Catalunya Nord, les Illes, el País Valencià i a l’Alguer. Per tant, ha subratllat que tota política de protecció o de normalització ha de considerar el conjunt del domini lingüístic, “ja que la situació de la llengua en un dels territoris incideix en l’estat general de l’idioma”.

En aquesta línia, ha destacat la “tasca imprescindible” de La Bressola per “mantenir viva la llengua catalana a la Catalunya nord i afavorir la seva recuperació lingüística i també la de la cultura catalana”. També ha recordat la feina de l’Associació Arrels, que des del 1991, “obre camí en la línia pública de les escoles immersives” de la Catalunya Nord.

Publicitat

Alfons Quera, nou director de la Casa de Perpinyà

La consellera ha presentat avui el nou director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Alfons Quera Carré, de qui ha destacat la seva trajectòria personal i professional per a un càrrec que necessita “altes dosis de diplomàcia, empatia i generositat” per permetre que “avancin i es consolidin les relacions entre els catalans del nord i els del sud”. Per la seva banda, Quera ha destacat que des de la Casa de Perpinyà “volem promoure un marc econòmic i pròsper entre el nord i el sud i potenciar les relacions amb el Departament dels Pirineus Orientals”.

Et pot interessar  El ministre @ernesturtasun, el talibà dels toros, ens alliçona insultant els defensors de la llengua catalana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut