Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Vilagrà assegura que el Govern anunciarà ben aviat la seva resposta al Tribunal de Comptes

“La resposta permetrà protegir els servidors públics”

Avatar
Agències 05/07/2021
La consellera de Presidència, Laura Vilagrà

La consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha assegurat que el Govern anunciarà ben aviat la seva resposta a les fiances que el Tribunal de Comptes ha imposat contra 34 ex-alts càrrecs de la Generalitat per l’acció exterior entre el 2011 i 2017. En una entrevista d’aquest dilluns, ha qualificat aquest organisme d'”inquisició econòmica i política”, i ha defensat que l’acció exterior de la Generalitat està emparada per l’Estatut i el Govern no ha rebut mai advertiments.

Així, Vilagrà ha explicat que l’executiu farà valdre el “principi d’indemnitat” perquè els 34 funcionaris i exalts càrrecs de la Generalitat a qui el Tribunal de Comptes acusa de malversació tinguin dret a una “tutela” per part de l’executiu. “Si ens fixem en l’Estatut Bàsic del Funcionari Públic, que de fet és un estatut espanyol, planteja que qualsevol servidor públic ha de ser defensat per la seva administració”, ha detallat en roda de premsa.

Tanmateix, Vilagrà no ha especificat si més enllà de la defensa jurídica dels encausats que permetria, segons ella, el principi d’indemnitat, hi haurà també un aval econòmic. En aquest sentit, ha assenyalat que el Govern detallarà “en els propers dies” la “forma jurídica concreta” sota la qual l’executiu ha decidit defensar els 34 exalts càrrecs a qui se’ls reclamen un total de 5,4 milions d’euros.

“Els hem de protegir, estar al seu costat, i ben aviat explicarem la resposta concreta del Govern”, ha insistit Vilagrà, que ha explicat que aquesta resposta permetrà protegir els servidors públics.

REUNIÓ PUIGDEMONT-JUNQUERAS
Sobre la reunió entre l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, dimecres, Vilagrà ha explicat que tindran l’oportunitat d'”aprofundir en l’enteniment més que en la discrepància”.

Ha concretat que s’han engegat els mecanismes de coordinació que van pactar ERC i Junts abans de formar govern i “funcionen bé”, i ha afegit que no hi ha hagut cap gran discrepància i volen que la legislatura duri quatre anys i sigui profitosa.