Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

[Vídeo] La indignant resposta del Govern davant la imposició del 25% de classes en castellà a una escola

Fachín ironitza amb la “rendició” de la secretària general d’Educació: “No els molestem, que estan enfeinats amb els Jocs d’Hivern amb l’Aragón”

Àlex Huguet 04/12/2021

Decebedora resposta del departament d’Educació del Govern davant un nou atac contra el model de l’escola catalana. Després que el TSJC hagi concedit a una sola família el plaer de decretar que es facin més hores lectives en castellà a una escola de Canet de Mar, la secretària general d’Educació ha respost de manera poc encertada a aquest nou escàndol promogut per l’unionisme i la catalanofòbia d’alguns, assegurant que “els responsables del centre educatiu són els que hi han de donar compliment perquè el mandat va adreçat a ells”.

Com a mínim, les declaracions de Patrícia Gomà sorprenen tenint en compte la voluntat de seguir dins un model d’immersió lingüística del conseller Cambray. En aquest sentit, l’exdiputat Albano-Dante Fachín ha estat molt crític amb el Govern: “Que això sigui el que té a dir el Govern quan un jutge es peta la idea d’escola catalana és l’indicador de la magnitud de la rendició incondicional dels partits que el conformen”, ha reblat en una piulada. El també impulsor de la plataforma Octuvre ho ha rematat amb ironia dient que “no els molestem, que estan enfeinats amb els Jocs d’Hivern amb l’Aragón“.