Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

VÍDEO | La Fiscalia rectifica l’escrit d’acusació, però manté els vuit anys de presó per a l’activista Catasús

En l’escrit precisa que el jove va picar el braç de l’agent dels Mossos, en comptes del “canell” de l’agent, fet pel qual van condemnar a Vivet

Redacció 27/05/2022
Adrià Catasús i Marcel Vivet a l'escenari de la plaça de la Vila de Badalona | ACN

La fiscalia demana vuit anys de presó Adrià Catasús per haver participat en la protesta Holi contra la manifestació del sindicat policial Jusapol, a Via Laietana, el 2018. Aquest dimarts se’l jutjarà a l’Audiència de Barcelona. Alerta Solidària va fer ressò del seu cas, ja que va demostrar que els Mossos van mantenir l’acusació tot sabent que hi havia una “manipulació” dels atestats policials. Els Mossos acusaven tant a Catasús com a l’activista Marcel Vivet d’agredir el cos policial en una manifestació, però quedava palès que no eren junts a la manifestació, i que, per tant, no era la mateixa. La fiscalia rectifica el seu escrit i en deixa palès que el jove “va picar amb un pal de fusta d’una bandera en el braç de l’agent dels Mossos, sense produir-li lesió”. L’error era que posava que havia picat al “canell” de l’agent. Per aquest darrer fet, s’ha acusat l’activista Marcel Vivet.

La fiscalia exposa en l’escrit d’acusació que Catasús estava amb nombroses persones concentrades davant la línia policial dels Mossos i denuncia que “amb intenció d’alterar la pau pública, van començar a tenir una actitud agressiva contra els mossos i llançant-los objectes, com ous, petard i bosses amb pintura de colors”. I assegura que en un moment “es va trencar la línia de seguretat amb la línia policial” i Catasús “amb total menyspreu cap al principi d’autoritat, va picar amb un pal de fusta d’una bandera en el braç d’un agent dels Mossos sense produir-li lesions”, segons ha avançat El Nacional.

A través d’aquest escrit que fa aigües, se li demana quatre anys de presó acusat de desordres públics i d’usar un objecte perillós en una manifestació.