Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] La CUP, contra el Govern: marxa del Parlament pels desnonaments a Barcelona

Critiquen que s'hagi fet un "desplegament brutal" d'agents de la BRIMO i ARRO dels Mossos amb l'objectiu de "garantir la propietat privada"

|

- Publicitat -

Els diputats de la CUP-CC han abandonat aquest dimecres el Parlament en el transcurs d’un ple per acudir als desnonaments que s’estarien produint a Barcelona i pels quals el Departament d’Interior hauria desplegat agents antiavalots, segons la denuncia de la formació. Així ho ha explicat la diputada cupaire Natàlia Sànchez durant la seva intervenció per la tramitació de la llei vitivinícola de Catalunya, sobre la qual no ha volgut mostrar cap “menysteniment”, si bé ha assegurat que en aquest moment el seu grup volia ser al carrer al costat de la gent que defensa tenir un “sostre” i un “habitatge digne”. En aquest sentit, Sànchez ha criticat que s’hagi fet un “desplegament brutal” d’agents de la BRIMO i ARRO dels Mossos amb l’objectiu de “garantir la propietat privada”.

En protesta per aquesta situació i assegurant que no poden quedar-se al marge de la defensa dels afectats, han decidit marxar del ple. La CUP ja va anunciar fa setmanes que aquesta seria una de els accions que emprendria de tant en tant i quan ho considerés oportú, després de trencar relacions i suport amb el Govern. Un dels desnonaments als quals feia referència la CUP és el d’una família amb un nen de quatre anys al carrer Magalhaes. Als Mossos d’Esquadra, que han actuat per ordre judicial, no els consta cap incident, però el Sindicat de Barri del Poble-sec ha denunciat “violència policial” en aquest desallotjament. “Han vingut a desallotjar una família amb un menor a hòsties. Aquesta és la vertadera cara d’aquesta sistema que defensa la misèria i els rics a cop de porra”, s’han queixat a través de Twitter, on han constatat que aquesta és la resposta del Govern davant l’emergència habitacional. “Enviar antiavalots a desnonar famílies amb data oberta, mentre retallen pressupost en habitatge a la ciutat! Deixem de confiar en governants i construïm una força revolucionària”, han resumit.

Publicitat
Et pot interessar  La CUP adverteix que "la maquinària repressiva de l'Estat" no s'aturarà fins a assolir la independència

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut