Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Jordi Sànchez: “Hem estat indultats per uns càlculs d’interessos des de la decisió del Consell d’Europa”

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha avisat aquest divendres que, si el Gobierno no accedeix a acordar un nou referèndum sobre la independència que sigui vinculant, compten amb “el mandat de l’1-O”. En un vídeo de l’entrevista al qual ha tingut accés Junts, Sànchez també diu que hi ha “un càlcul d’interessos” en l’indult concedit pel Gobierno: “Si el govern espanyol ens hagués volgut indultar, ho hauria pogut fer fa molt de temps”, ha reblat, remarcant que la decisió es va prendre ràpidament després de l’informe del Consell d’Europa.

“Per Junts el nou referèndum o és acordat i vinculant o ja tenim el mandat de l’1-O. Si la negociació no dona resultats, no ens quedarem de braços plegats”, ha afirmat en una entrevista d”El País’ que ha recollit Europa Press.

Publicitat

Sànchez ha sostingut que resoldre el conflicte català “és una qüestió de voluntat política” i ha apuntat que la mateixa majoria que va permetre que Pedro Sánchez fos president del Gobierno podria fer possible l’amnistia.

“Espanya podria acceptar la immunitat europea dels eurodiputats com Puigdemont. No faria ni falta reformar el delicte de sedició”, ha afegit.

Tot i que no té clar que la taula de diàleg doni fruits, considera que és una oportunitat, però ha reclamat a l’Estat que demostri que té voluntat de negociar: “És una oportunitat, per nosaltres no quedarà. Però l’Estat espanyol encara ens ha de demostrar que té voluntat d’abordar una negociació”.

Preguntat per si voldria estar en la taula de diàleg, ho ha rebutjat perquè creu que no és ni el seu espai ni el seu paper i que “hi ha el risc que la taula només sigui una foto”.

Et pot interessar  Albiach critica que Aragonès "parla més del referèndum com a candidat que en tres anys al Govern"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut