Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

[VÍDEO] Escarni musico-marcial a Vox a Blanes per reivindicar el so de la cobla

La fanfàrria Biflats interpreta una versió burlesca d’un himne davant dels membres del partit d’ultradreta

Redacció
Redacció 14/06/2021
Els Biflats fa sis anys que treballen per portar la cobla al carrer i aquesta setmana publiquen el seu tercer disc.

Biflats, la primera fanfàrria amb so de cobla, ha penjat a les xarxes una acció que s’ha convertit en viral. El vídeo, gravat dilluns de la setmana passada, es va fer davant d’una parada de Vox a Blanes. Els components del grup van formar-hi davant amb uniformes paramilitars i equipats amb els seus instruments per interpretar un surrealista himne que el mateix grup ha descrit al seu Twitter com “la versió que es mereix Vox”. Els membres de la formació espanyolista d’ultradreta no van ser ni tan sols capaços de captar la ironia i el sarcasme dels artistes, que se n’estaven enfotent, i els van correspondre amb aplaudiments. I és que els de Vox, només de presenciar posats marcials, ja perden l’oremus.

El component del grup, Edgar Massegú, explica a ‘LaRepública.cat’ que estaven rodant aquell dia a Blanes un videoclip per al seu nou disc titulat ‘Fanfarrona’, que presenten aquest divendres 17 de juny, i es van adonar de la presència de la parada de Vox. Va ser aleshores que -d’acord amb el seu tarannà humorístic i passat de voltes- van decidir improvisar una paròdia per ridiculitzar-los. Concretament gravaven el videoclip del single ‘Pixapins’ i per això duien la indumentària que es pot veure a les imatges. Massegú apunta que el seu objectiu com a grup és el d’apropar el so de la cobla al públic jove i al carrer més enllà de la sardana i exportar aquest so tan nostrat. Per això pensa que l’acció que s’ha fet viral pot ajudar-hi.

“No és en va que un dels clarinets sigui de color groc; tampoc és en va que un dels components dugui espadenyes de veta, ni és en va que utilitzéssim la cobla; perquè pensem que si un dia aquests manessin el primer que farien seria carregar-se la cobla”, apunta Massegú. Afegeix que “el virtuosisme tan excels dels nostres músics fa difícil reconèixer quin himne s’estava interpretant però algunes notes poden fer pensar que es tractava de l’Himne de Riego”.

De ben segur que l’ocurrent vídeo ajudar a donar més visibilitat a la tasca de Biflats i al seu propòsit de promoure la cobla. Visioneu el vídeo, que val la pena.

https://twitter.com/Biflats/status/1404371893327642626