Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

[Vídeo] Comín fa quedar malament al Parlament Europeu, que tolera els incompliments d’Espanya

L’eurodiputat ha denunciat que Espanya és l’únic país de la UE que “no ha construït la democràcia sobre la derrota del feixisme”

Redacció
Redacció 21/10/2021

L’eurodiputat i exiliat polític, Toni Comín, ha fet caure la cara de vergonya al Parlament Europeu per la situació d’injustícia que estan sofrint els polítics independentistes exiliats, ja que Espanya està desobeint el Tribunal de Luxemburg amb la immunitat dels eurodiputats.

En les declaracions a l’Eurocambra, el conseller de Salut de Puigdemont s’ha enfrontat a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, per la doble cara de la UE, en referència a l’aplicació de la normativa europea en els estats membres.

El conseller de Salut de Puigdemont ha afegit que el conjunt de casos, com el d’Hongria, que apareguin seran molt difícils de gestionar fins que no s’obligui Espanya a posar fi a la deriva autoritària que, per inacció, incompleix amb les institucions europees.

Comín ha apuntat que “Espanya és l’únic estat de la UE amb un passat feixista que no ha construït la seva democràcia sobre la derrota del feixisme”. D’aquesta manera, ha mencionat que el Parlament Europeu no té autoritat moral per oposar-se al desafiament de Polònia, que ha decidit que no aplicarà la legislació europea, perquè Espanya porta fent-ho mesos.

L’eurodiputat ha conclòs assegurant que les violacions de dret que Espanya està duent a terme “acabaran per ferir mortalment el projecte europeu”. En poques paraules, ha denunciat que no és acceptable que alguns estats membres se saltin la llei sense que això afecti en la reputació de les institucions europees.