Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Álvarez de Toledo qüestiona el ‘No és no’: “De debò vostès diuen ‘Sí’ fins al final?”

La nacionalista denuncia que Podemos i el PSOE creen "una guerra entre homes i dones" i converteixen les dones "en víctimes" i Irene Montero l'acusa de justificar la violació

|

- Publicitat -

Els debats televisius amb els representants de les eleccions generals del pròxim 28-A estan deixant molts titulars, però el destacat d’aquest dimarts a TVE és preocupant: la número 1 del PP per Barcelona al Congreso, Cayetana Álvarez de Toledo, va qüestionar el ‘No és no’ a la ministra d’Hisenda del Gobierno Sánchez, Maria José Montero. “Un silenci és un no? “De debò vostès diuen ‘sí’ fins al final?”, va etzibar, en el context de la reforma del Codi Penal per a canviar el concepte de consentiments en la violència sexual.

Però no va ser l’única declaració polèmica de l’exdiputada. També va acusar Podemos i el PSOE de crear una guerra “entre homes i dones” i de convertir les dones “en víctimes”. Álvarez de Toledo va apel·lar l’article 14 de la Constitució i es va endur les respostes dels seus adversaris polítics, molts d’ells atònits davant les declaracions de la popular. Tant la ministra, com la número dos d’Unidas Podemos, Irene Montero, com el segon candidat d’ERC, Gabriel Rufián van respondre a les paraules de la nacionalista amb contundència.

Publicitat

Montero va advertir que si governa la dreta perilla el dret a l’avortament i va acusar Álvarez de Toledo de dir “que no n’hi ha per tant” quan hi ha casos de violació. “No es pot posar en dubte quan ens violen”, va afirmar la número dos. Álvarez de Toledo la repta a mantenir l’acusació de “justificar la violació” i lla va amenaçar amb emprendre accions legals contra ella

De fet, les declaracions d’Álvarez de Toledo de seguida van encendre la xarxa. Usuàries recordaven que, moltes vegades, la por paralitza i les dones inconscients no poden dir ‘no’.

Et pot interessar  L’exdiputat del PP menorquí Juan Carlos Grau, condemnat per distribuir pornografia infantil
Publicitat

Opinió

Minut a Minut