Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

USO denuncia amenaces d’acomiadament de Ryanair als treballadors de baixa per malaltia

Segons el sindicat, la companyia ha tret 11 tripulants que van secundar la vaga i n’ha citat un centenar a reunions

Agències 05/08/2022

El sindicat USO ha denunciat que Ryanair ha enviat cartes a diversos treballadors que han estat de baixa per malaltia amb l’amenaça d’acomiadar-los. En concret, el sindicat afirma que les missives parlen de “supervisar les absències” esperant veure “una millora immediata i significativa en l’assistència a la feina”. “En cas contrari, pot ser necessari prendre mesures disciplinàries, ja que l’assistència irregular suposa una pressió injusta per als companys i les operacions de Ryanair”, recull USO. Segons els representants dels treballadors, la companyia aèria ha acomiadat 11 tripulants de cabina que van secundar la vaga i n’ha citat un centenar a “reunions disciplinàries”.

“Ryanair les envia quan hi ha hagut quatre faltes en un any i considera que la malaltia és causa d’acomiadament”, detalla Lidia Arasanz, secretària general d’USO-Ryanair.

Des del sindicat s’assegura que assessoren tots els treballadors i responen les cartes i lamenten que les autoritats laborals no “posin fre” als abusos de la companyia. Dilluns que ve, 8 d’agost, comença una nova vaga.