Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Una jutgessa diu que el CGPJ va sancionar-la per investigar casos “incòmodes” per al poder

|

- Publicitat -

Pilar de Lara va destapar diverses trames de corrupció a Galícia, com el cas ‘Carioca’ i ‘Pokémon’. El 2019 el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) la va sancionar, suposant el final de les seves recerques, que assegura que eren “incòmodes” per als poders establerts. Com explica Público, continua lluitant contra aquesta injusta decisió i presenta un recurs d’empara al Tribunal Constitucional.

La jutgessa considera que l’objectiu de l’acció disciplinària del CGPJ era apartar-la del Jutjat d’Instrucció 1 de Lugo i de les seves investigacions contra polítics i ajuntaments, perquè eren compromeses. Així doncs, espera que el TC declari nul·la la sanció de set mesos i un dia de suspensió imposada pel controvertit consell judicial, una decisió que veu “desproporcionada”.

Publicitat

Pilar de Lara instruïa l’operació Carioca, sobre trames de prostitució o el cas ‘Pokémon’ i ‘Garañón’, sobre corrupció política. Segons el CGPJ, la jutgessa era responsable d’una falta greu per una desatenció generalitzada i dilacions indegudes en la instrucció de les seves macrocauses i la va sancionar amb set mesos de suspensió, fet que implica el canvi de destí. Ella sempre ha negat desatenció en els assumptes que instruïa i denúncia que no l’han deixat defensar la seva posició ni presentar proves. Per a això, està disposada a arribar al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) si el Constitucional no admet el seu recurs.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut