Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

Una dona denuncia la imposició del castellà a un hospital durant un avortament no desitjat

“Mentre llegia que s’imposava el valencià a la carta dels reis, m’han fet canviar de llengua a urgències”, ha dit en una piulada

Àlex Huguet
Àlex Huguet 01/01/2021

Nou cas greu de catalanofòbia als països catalans, que ha culminat amb una experiència doblement traumàtica per una dona valenciana que va patir un avortament no desitjat.

En una piulada al seu compte de Twitter la usuària @ZahiaGC ha denunciat que durant el seu pas per urgències de l’hospital, van imposar-li la llengua castellana per dirigir-se al personal sanitari. Al missatge, la víctima explica com “mentre llegia que s’imposa el valencià a les cartes dels reis, m’acaben de fer canviar la llengua a urgències. Perdia el meu bebè, però calia parlar castellà”, ha etzibat.

A falta d’informació sobre l’hospital on han passat els fets, la dona ha assegurat que aquesta experiència ha estat “un dels pitjors dies de la meua vida”. “Això sí que és imposició”, ha dit. El cas s’ha viralitzat força a les xarxes socials i molts usuaris seguidors de @ZahiaGC li han mostrat el seu suport.