Dijous, 1 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

Un greu error judicial tomba una macrooperació contra la màfia russa amb lligams al PP i la Guàrdia Civil

La ficada de pota de la magistrada dona lloc a l’absolució d’una vintena d’imputats i posa en risc l’ofensiva contra el crim organitzat a la costa valenciana

Redacció 02/10/2022

La justícia espanyola fica la pota i fa caure la macrooperació Testudo contra la màfia russa. Com explica eldiario.es, es tractava del cop més important de l’última dècada contra el crim organitzat de l’Est que opera a la costa valenciana.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Benidorm ha dictat una providència fora de termini, una pífia que suposa, en la pràctica, l’absolució i l’arxivament de la causa per a gairebé una vintena dels imputats, entre els quals hi figuraven antics càrrecs del PP i agents de la Guàrdia Civil.

Com la magistrada no va prorrogar el termini d’instrucció de les diligències, les defenses han pogut sol·licitar el sobreseïment lliure per a gran part dels investigats. Entre els “beneficiaris” d’aquest error hi ha l’agent de la Guàrdia Civil Marcos Rodríguez Capón —un “membre més” de la xarxa—, l’edil de Seguretat Ciutadana de Benidorm, Lorenzo Martínez Sola i l’expresident del PP d’Altea Jaime Sellés.